Branş Dersleri

Okulumuzda akademik program dışında, çocukların farklı gelişim alanlarını desteklemek ve var olan yeteneklerini ortaya koyabilmeleri için çeşitli branş dersleri verilmektedir.

Akıl Oyunları

• Zeka oyunları çocuklara; çabuk karar verme, sonraki aşamaları düşünme ve öngörme, olasılıkları hesaplama, mantığını etkili ve yetkin bir şekilde kullanma yeteneği kazandırır.
• Akıl oyunları atölyesi dikkat, konsantrasyon, hafıza, geometrik algı, akıl yürütme, sorun çözme kategorilerinde gelişmeyi sağlamak için oynanan oyunları içerir.
• Kazandırdığı beceriler: takım çalışması, birlikte hareket etme, el-göz-koordinasyonu ve konsantrasyon becerileri.

Bale

• Bale fiziksel olarak çocuklara; esneklik, vücudu kuvvetlendirme, temel duruş, yürüyüş estetiği ve güç kazandırır.
• Bunların yanı sıra müzik kulağının gelişiminde önemli yeri vardır.
• Bale çocuğa iç disiplini öğretir. Sosyalleşmesini sağlar ve özgüvenini artırır.
• Derslere başlamadan önce stretching ve ısınma çalışması yapılır. Ayak bileklerimizi güçlendirmek için flex çalışmalarına geçilir.
• Kareografi çalışmalarımız 2.dönem itibariyle başlar. 1.dönem öğrendiklerimizi kareografilerle birleştiriyoruz. Burada önemli olan hareketleri akılda tutabilme ve dikkati toparlayabilmektir.

Yoga

• Klasik yoga duruşlarının çocuklar için uygun standartlara dönüşerek uygulandığı; eğlence, disiplin, kendine güven ve sorumluluk duygusu ile birleştiği, bireysel ve eşli egzersizlerden oluşan hareketler bütünüdür.
• Yogada çocukların doğuştan gelen yeteneklerine saygı duyulur ve bu yeteneklerin gelişmesine olanak tanınır.
• Çocukların kendiliğindenliklerini ortaya çıkarır.
• Öz güveni, cesareti bulmaları duyarlılığın ve yeteneklerini beslemeleri için özgürlüğe sahip olmaları ve harekete geçebilmeleri sağlanır.

Ekoloji

Okulumuz bünyesinde bulunan alanımızda “Ekolojik Öğrenme” uygulamaları şeklinde kavramlaştırılan, doğadaki canlı ve cansız varlıkların çeşitliliği, doğa, bitki ve hayvan sevgisi, biyolojik çeşitliliği tanıtmak ve korumak, sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak, yapılan etkinlikler ile üreticiliğin önemini kavratmak, kişisel ve karakter gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefledik.

Satranç

Müzik ve Orff

Sosyal Beceri ve Koordinasyon

4-6 Yaş arası çocuklarımızla yapılan etkinliğin amacı ;
Fiziksel olarak,
• Kemik ve kas yapılarının güçlenmesi,
• Sinir – kas koordinasyonlarının gelişmesi,
• Sürat, çeviklik, kuvvet, esneklik ve koordinasyon özeliklerinin gelişmesi,
Sosyal olarak da;
• Özgüven ve karar verebilme becerisi artırılması
• Liderlik özelliği geliştirebilmesi
• Takım olarak çalışabilmek ve oynamak öğretilir.

Drama

Öğrencilerimizin duygularını fark edebilmeleri ve uygun şekilde ifade edebilmelerini amaçlayan çalışmalarda, etkin olarak katıldıkları dramatizasyonlar yapılmaktadır.

Halk Oyunları

Modern Dans